• Wpisów: 1838
  • Średnio co: 2 dni
  • Ostatni wpis: 21 dni temu, 15:33
  • Licznik odwiedzin: 326 157 / 3878 dni
 
cygany
 
Poniedziałek kulinarny w SOK

20 listopada 2017 r. w sali kameralnej SOK odbył się kolejny poniedziałek kulinarny. Gospodynie z zespołu„Cyganianki”, działającego w CKL w Cyganach, przygotowały chopcie lasowiackie z kaszy jaglanej i grzybów oraz pasztet z warzyw – tradycyjne potrawy z naszego regionu. Liczne grono amatorów naszej regionalnej kuchni potwierdziło niezaprzeczalny fakt, iż te dania pyszne i zdrowe!



„Poniedziałki kulinarne” to cykl spotkań popularyzujących kuchnię Lasowiaków. W trakcie wydarzenia omawiane będą przygotowywane potrawy, przypomniane zostaną tradycje związane z nimi oraz ich historia. Uczestnicy zapoznają się z recepturą ich przygotowania krok po kroku, z naciskiem na najistotniejsze szczegóły by potrawa zachowała smak i aromat. Użyte zostaną takie same przepisy, jakich używały nasze babcie. A to wszystko z pokazem przygotowania potrawy – bohatera spotkania – na żywo.

Źródło SOK
o5ye66qWYIZp,kulinarny_listopad_2017_1.jpg


o5ye66qWYIZp,kulinarny_listopad_2017_2.jpg


o5ye66qWYIZp,kulinarny_listopad_2017_3.jpg

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.